Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014

logo EHD21Η ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο οποίος για τη διετία 2013-2014 είναι αφιερωμένος στο Χρόνο και ο γενικός τίτλος που καλύπτει τις εκδηλώσεις είναι «Τα πρόσωπα του Χρόνου».
Με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σ’ όλες τις περιοχές της Ευρώπης κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά». Από το 2003 στις ΕΗΠΚ συμμετέχουν και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.
Στο πλαίσιο αυτό οι δύο συναρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων διοργανώνουν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στα μνημεία της Λάρισας για μαθητές της Στ΄ Τάξης Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να γνωρίσουν μέσα από τα μνημεία "τα πρόσωπα της πόλης μας" στο πέρασμα του χρόνου.
Ο φετινός εορτασμός, υπό τον τίτλο " Ο χρόνος που κυλά και αλλάζει τα πρόσωπα της πόλης μας", θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 (9:00 π.μ. - 12:00 μ.μ.).